Pyramis Group


Супа с говеждо и зеленчуци

Продукти

  • 5-6 средни картофа
  • 5-6 моркова, нарязани на колелца
  • 4-5 нарязани глави лук
  • 2 средни тиквички
  • 1 стрък праз, нарязан на колелца
  • 1 шепа ситно нарязан стрък целина
  • 1 шепа зеле
  • 2 червени чушки
  • Λмагданоз
  • 1 1/2 кг говеждо, нарязано на хапки зехтин
  • сол и пипер
  • половин чаена чаша бяло вино

Начин на приготвяне
Запържете месото в тенджера със зехтина Добавете виното, за да се задуши, и около 2,5 чаши вода. Сложете капака на тенджерата под налягане и гответе на втора степен за около 20 минути. Изключете котлона и облейте обилно тенджерата със студена вода, след което отворете капака и добавете всички останали продукти. Отново сложете капака и гответе на втора степен за още 15 минути. Изключете котлона и оставете тенджерата да освободи налягането бавно. За да сгъстим супата, вземаме около лъжица от зеленчуците и ги смиламе с помощта на блендер или пасатор. Връщаме обратно в тенджерата и разбъркваме добре.

Свинско с праз и целина

Продукти

  • 1 кг свински врат без кост
  • Малко брашно за овалване на месото
  • 5-6 с.л. зехтин
  • 3 нарязани големи стръка праз
  • 1/2 кг глава целина
  • 3-4 нарязани стръка пресен лук
  • 3-4 нарязани стръка пресен лук
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 литър вода
  • сол и пипер
  • 1/2 китка копър
  • За яйчено-лимоновия сос
  • Кората на два лимона
  • Сокът от 3 лимона
  • 2 яйца

Начин на приготвяне
Нарежете месото на едри парчета и оваляйте в малко брашно. Загрейте три супени лъжици зехтин в тенджера и запечете месото до златисто от всички страни. Извадете месото и добавете останалия зехтин заедно с двата вида лук, чесъна и праза. След като омекнат, върнете месото обратно и сипете виното. Добавете солта, пипера, копъра и целината. Сипете нужното количество вода и затворете тенджерата под налягане на втора степен. Гответе 30 минути. След това изключете котлона и оставете тенджерата бавно да освободи налягането. За яйчено-лимоновия сос разбиваме яйцата със сока и кората от лимоните, сол и пипер, докато се образува пяна и кремообразна консистенция. После отваряме тенджерата под налягане и с черпак загребваме малко бульон, добавяме го постепенно към яйчено-лимоновата смес, като бъркаме непрестанно, за да изравним температурата. След това го изсипваме в ястието. Варим за десет минути с отворен капак до пълна готовност на соса.