Pyramis Group


Интелигентни предложения
Полезни съвети
КЕРАМИЧНИ КОТЛОНИ

Добавете малко количество препарат за чинии. Оставете го за няколко минути да проникне в замърсяванията и наслагванията. Направете топка от парче вестник или кухненска хартия за малко допълнително, но не прекалено грубо търкане. Накрая забършете всичко, за да възстановите първоначалния му блясък!

ФУРНИ

Сипете половин литър вода в тава и я поставете на най-ниското ниво във фурната. Включете я на 70°C. След 30 минути всички петна и замърсявания ще са се разтекли по цялата вътрешност на фурната и ще могат да се изчистят лесно, само с едно забърсване!

ХЛАДИЛНИЦИ

Ако искате чист хладилник без бактерии и неприятни миризми, забършете вътрешността с влажна кърпа, напоена с бял оцет и сода бикарбонат. След това поставете малка купа с оцет вътре и я оставете да престои 2 дни.

СЪДОМИЯЛНИ

За да почистите и дезинфекцирате съдомиялната си, пуснете я да работи на празен ход, като зададете програмата с най-висока температура и ползвате обикновен препарат за съдомиялна и половин чаша оцет.

МИВКИ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА

За ежедневно почистване на мивката използвайте битови препарати, подходящи за неръждаема стомана. След всяка употреба изплаквайте мивката с топла вода, след което я забърсвайте с мека, суха кърпа. Не използвайте телена гъба или химически препарати за сребро, белина или препарати, съдържащи хлор или производни на него вещества. 

АБСОРБАТОРИ

Почистете металните филтри на абсорбатора, като ги поставите в съдомиялната или използвате обезмаслител и изплакнете с топла вода. Ако използвате абсорбатор с технология за рециркулация, е важно да сменяте достатъчно често карбоновите филтри според честотата на използване.